Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mina tankar nu i morse när dagen började gry utanför mitt fönster


LÖRDAG MORGON 2 OKTOBER 2010

lördag förmiddag
dimman vill inte lätta

det är grått därute
utanför mitt fönster

bara fyra grader varmt
känner mig kulen

när jag tänker på att gå ut
vill så gärna göra det

men något gör att just
den längtan går över

istället börjar jag
pyssla om mina blommor

pratar med dom
som om dom vore människor

hör allt jag säger
lyssnar till mitt tungsinne

blommorna får höra allt
som jag inte säger till någon

dom vet hur jag känner
vet när jag är ledsen

funderar vad den nya dagen
har att ge mig

kanske ska jag läsa en stund
eller sy färdigt gardinerna

dom har väntat länge nu
på att bli färdiga

sättas upp och göra
mitt sovrum varmt och ombonat

klockan närmar sig elva
jag gör som min mormor alltid gjorde

gör i ordning kaffe sätter mig
vid köksbordet dricker elva kaffe

som jag minns att mina
morföräldrar alltid gjorde

efter det får jag se vad den
här dagen har att erbjuda mig





anits 2 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-02 11:48



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Känner doften av det där kaffet. =) Och minns både mormor och farmor. =) Väldigt fint skrivet. =)
2010-10-04

  Bibbi VIP
Blommorna lär också må bra av att man pratar med dem har jag hört.
Applåd!
2010-10-03

  Anton the poet
du skriver bra, texten är beskrivande och levande,
bra jobbat!
2010-10-02

  Catharina Edin VIP
Skön text att följa -
2010-10-02

  Eva Helene VIP
Blommor är goda lyssnare, fint!
2010-10-02

  Anya VIP
Klokt att fokusera på blommor eller kaffe när tungsinnet kommer!
2010-10-02

    ej medlem längre
Ja elvakaffet minns jag efter mormor och har tagit efter det...
2010-10-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP