Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solen fyller mig med glädje


SOLEN DEN KOM TILL SLUT

solen hade det svårt idag att ta sig fram
för alla moln som lagt sig i vägen

men till slut kom den bländade mig där jag
satt innanför fönstret

kände solens värmande strålar då kunde
jag inte hålla mig längre

släppte det jag höll på gardinerna kan jag
sy färdigt en dag när regnet hälsar på

med penna papper kamera och kameran
i fickan jag ut luften var hög och kylig

men ack så skönt att ännu en dag kunna
gå ut känna lycka glädje harmoni

livet kan vara helt underbart vissa dagar
som den här den första lördagen i oktober

kameran den kom snart fram alla vackra färger
bländar mig kan inte få nog av att ta in allt

vattendropparna på lönnlöven lyser som
vackra mörkt röda pärlor

det är vackert jag blir alltid lika tagen av
naturen hur den växla från vårens skira
grönska till dagens underbara höstfärger

mina ben känns trötta och tunga kanske för
att jag gått flera kilometer varje dag den här
veckan

jag njuter stannar lyssnar hör ett märkligt ljud
längre in i skogen låter som tunga steg

tar fram kameran så blir det tyst kanske för att
jag rör mig men så låter det igen

nu låter det högre upp på kullen jag smyger
lite närmare så tänker jag vad gör jag om det
är en björn?

så flyger en stor fågel upp och sätter sig högt
upp i en grantopp en rovfågel är det

det kan jag ana men jag ser inte vilken det
kan vara jag går ut på stigen igen

börjar vandra hemåt ute på stora vägen
möter jag mopedgänget som vill stila och
visa sig duktiga

kör på bakhjulet släpper styret lägger fötterna
på styret jag blir rädd tycker det ser otäckt ut

jag fortsätter hemåt stannar jag ser en lönn
som är helt mörkröd kan inte låta bli att ta fram
kameran för att fånga lönnen och få med den
på bild

snart är jag hemma och där väntar termosen
med kaffe det ska bli gott och värmande mina
händer är kalla jag fryser lite grann

men är varm inombords av all vackerhet jag
fått njuta av en liten stund




anits 2 oktober 2010







Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-03 00:00



Bookmark and Share


  Maria T
Tack för jag fick vandra med
på din fina höstvandring
2010-10-03

  Eva Helene VIP
Så bra att du tog tillfället i akt att njuta av dagen!
2010-10-03

  Catharina Edin VIP
Låter mycket skönt.
2010-10-03

  Larz Gustafsson VIP
En toppdag. Större delen av gårdagen tillbringade vi i samma landskap, även om vi inte var i samma sällskap.
2010-10-03

  Bibbi VIP
Njuter med Dig.
2010-10-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP