Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag blir inte rädd av det som händer snarare tvärtom jag blir lugn


ÄNNU ETT BESÖK

så hände det igen, jag vaknade till
det var mörkt i rummet

såg på klockan den var tre
det var mitt i natten

vände mig mot väggen
kände att någon iakttog mig

jag vände på mig igen
såg ut i rummet

där vid fönstret stod någon
såg på mig först blev jag rädd

men efter en stund
såg jag vem det var

det var samma person som
satt på mitt nattduksbord för en
liten tid sedan

jag såg på personen vid fönstret
blundade öppnade ögonen, jo han
var kvar

men var det en man? personen
tycktes mig så kvinnlig men med
det vita skägget måste det vara
en man

behövde gå på toaletten jag gick
upp utan att tända någon lampa

det är något som sitter kvar hos
mig sedan min sambo levde han
tyckte inte om att jag tände lyset
på natten

till skillnad när han behövde gå
upp då blev det ljust då tändes
lampan i taket

när jag kom tillbaka till sovrummet
fanns personen inte kvar vid fönstret
jag funderade om det varit en dröm
eller inte

men allt var så verkligt så det jag såg
det såg jag känslan om att inte varit
ensam i rummet kändes i hela mig

till slut somnade jag om när jag vaknade
på morgonen fanns en olust känsla inom
mig

när jag kom ut i köket gick jag fram
till köksbordet där jag lagt fotot på
mannen som jag trodde hade besökt
mig

bredvid det fotot hade jag lagt ett foto
på en liten flicka som jag funnit bland
fotona som kom från min mamma

fotot på flickan var borta men när jag
lyfte på fotot av mannen låg fotot på
den lilla flickan under och det hade inte
jag gjort

så tankarna kom vem är mannen?
vad vill han mig? men han skrämmer
mig inte, det känns tryggt att det finns
någon som vakar över mig






anits 5 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-05 13:53



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Verkligen intressant...och så skönt att det är trygghet besökaren ger
2010-10-10

    Maria Malm
Intressant berättelse..det är inte allt man förstår, men det är väl inte meningen att man ska förstå allt heller.
2010-10-05

  Eva Helene VIP
Intressanta erfarenheter! Kanske är det inte bara den man som du sett som finns där och vakar över dig, utan kanske också en kvinna. Kan fotot på den lilla flickan ge någon ledtråd?
2010-10-05

  Anya VIP
Bra text med flöde och spänning!
2010-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild i alla fall!
2010-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Märkligt. Kan det vara en ängel?
2010-10-05

    Ken Cassel
Mycket bra skrivet, Stina
Stora applåder
Gillas verkligen

Kramar!

Ken
2010-10-05

  Catharina Edin VIP
Mycket spännande! har liknande erfarenheter.
2010-10-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP