Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
idag kom boken väl till pass


JAG FÅR SKYLLA MIG SJÄLV

när jag vaknade tidigt i morse
ville jag stanna kvar i sängen
dra täcket över mig och bara
ligga stilla

värken gjorde mig avslagen det
kändes som om någon slagit mig
hårt och brutalt att jag fått stryk
av det allra värsta slaget

men jag får skylla mig själv men
det händer att när jag känner mig
bättre värken har lugnat ner sig

då gör jag sådant jag inte kunnat
göra på länge så igår städade
jag altanen på förmiddagen

hällde ut jorden ur gamla trasiga
blomlådor och dom var inte lätta
så packade jag allt skräp i säckar

säckarna bar jag och la i bilen jag
hade ingen tanke på att köra fram
bilen till altanen som jag gör när jag
handlat och det blir för tungt att bära

inte undra på att värken slog till
just idag men nu har jag fint där
ute och fjärilskrassen den blommar
nu slingrar sig vackert upp efter
planket mot grannen

lavendeln doftar ännu ljuvligt det
är vackert just nu det lyser av gult
och blått i hörnet på min altan

idag har jag tagit det lugnt läst och
läst så svårt och ändå så härligt att
kunna läsa utan att få pikar och skäll
för att jag är lat och inget får gjort





anits 6 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-06 19:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för att Du tar oss med i Din vardag!
2010-10-08

  Anya VIP
Fin skildring av blommande altan och kampen med sig själv att göra det man vill.
2010-10-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skrivet. =)
2010-10-07

  Eva Helene VIP
Så fint med altanen som blommar så vackert ända in i oktober.
2010-10-07

  poetryGirl
fint berättat
2010-10-06

  Catharina Edin VIP
När man mår bra, glömmer man det onda, och det kanske är tur!
2010-10-06

  Larz Gustafsson VIP
Ingen ska pika dig.
De har inget med att göra vad du har gjort eller inte.
2010-10-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP