Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 11 nov 2009


TANKAR NÄR MÖRKRET FALLER

när skymningen föll nu i kväll
satt jag vid mitt fönster

såg hur häggens löv glimmade
som guld

mörkret föll mer och mer jag njöt
av att se hur naturen förändras

när det blev mörkare och mörkare
därute

det bildades skuggor av dom som
gick förbi på vägen

jag tände några ljus kände doften
av stearin blundade och kände glädje

trots feber en näsa som rann hostan
som störde tystnaden och lugnet

jag tycker om hösten att få tända ljus
krypa upp i soffan med en bok

eller bara få sitta och vara hos mig
finns inga måsten längre

det har jag haft nog i mitt tidigare
liv nu har jag tystnaden och lugnet
som en vän i höstnatten





anits 8 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-08 23:24



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert skrivet. =)
2010-10-11

  Michaela Dutius
En upplevelse klädd i poesins dräkt.
Tack!
2010-10-10

  Elaine.S VIP
Du vet hur man fångar stunden, sen är du tacksam för det, det är fint.
2010-10-10

  Maria T
Ja visst är hösten vacker
med sina färger och sina
skuggor
2010-10-09

  aol
mysigt, så fin bild
2010-10-09

  Larz Gustafsson VIP
Ännu en fördel med hösten: enormt hög mysfaktor.

Toppenfin bild!
2010-10-09

  Anya VIP
Härlig bild och gillar din återkomst till ditt inre. Fint!
2010-10-09

  Bibbi VIP
Bilden helt underbar.
2010-10-09

  Bibbi VIP
Ljuvlig tillvaro som jag känner igen.
2010-10-09

  Eva Helene VIP
Så vilsamt och mysigt i höstmörkret med de tända ljusen och att få krypa upp i soffan med en bok. Fint beskrivet!
2010-10-09

  Catharina Edin VIP
Låter skönt! Särskilt det där med boken - det är ganska så ljuvligt att läsa -
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP