Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför ett inom rasar allt utför


Så här berättar det sig 


hur det sprang ifatt sommaren
och vägrade låta hösten vagga
stillhet i det upprörda

i en betraktelse över de vägar
som en del kallar hem

hur man inte vet hur vinterns
kyla ska kunna få plats

i ett inom


För hur naturligt utom än kan vara
så bär det på ett inom

och begränsad plats

 

 


 

 






Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 562 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2010-11-20 23:00



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ja, styrkan i berättelsen från inom bär!
Genialiskt skrivet!
2020-04-18

    ej medlem längre
Nu blev det trångt, och svårt att andas. Starkt!
2020-04-16

  Engel
Käftsmäll var ordet.
Osentimentalt genialt.
Bokmärke.
2020-04-15

  Judas Ekholm VIP
Den vackraste käftsmäll jag fått. Oerhört vacker, och finurligt skrivet.

Applåder och molotovcocktails!
2020-04-14

  Michaela Dutius
Träffsäker - melodiös-poetisk
2010-11-28

  Niclas Petersson VIP
Riktigt bra.
Gillar. Mycket.
2010-11-25

  Catharina Edin VIP
Stiligt!
2010-11-21

  Yrre VIP
Mycket bra!
2010-11-21

  Måna N. Berger
Dikten känns som ett återvändande till och som vetskapen om en fast punkt, ett inom. Oavsett om, som titeln allt utanför rasar utför.
2010-11-20

  peter markurth
bra
2010-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ett "inom" även i ett utanförskap.
2010-11-20

    Max Poisé
Helt klockren * sparas*
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP