Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag vattnade mina blommor i dag


BLOMMOR

blommor högt och lågt fönsterbänkarna
är fyllda, dubbla rader där det finns plats

palmen slår snart i taket än är det en
liten bit kvar, när det händer får jag se
om jag törs kapa den en bit

har gjort det förr men inte på min egen
det fanns blommor på min arbetsplats
som växte sig höga

ingen tordes ge sig på dom då kapade
jag dom i lämplig höjd och dom forsatte
att växa till glädje för oss som arbetade
där och alla kunder som kom och gick

nu är mina pelargoner inne deras uteliv
är slut för i år har jag tur och dom vill
överleva vintern i mitt vardagsrum

så hoppas jag dom förgyller min altan
när det blir vår och sommar igen nu
gläder mig orkidéerna mig där dom
står med sina vackra blommor i olika
färger

blommorna gör att det känns hemtrevligt
luften blir lättare att andas blommor är
läkande och sprider sådan glädje där dom
står i fönster på golv eller hänger i amplar
i fönster

jag älskar blommor dom är en del av mig
av mitt liv




anits 9 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-09 22:11



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Välskrivet. =)
2010-10-11

  Catharina Edin VIP
Ja, jag håller med, och gröna fingrar är en sympatisk egenskap!
2010-10-10

  Anya VIP
En riktig blomsterhymn!
2010-10-10

  Michaela Dutius
"Där blommor trivs - där trivs människor" har någon sagt...vilket besannas av din underbara hyllning till våra vänner blommorna
2010-10-10

  Eva Helene VIP
Kärleken till blommorna lyser här i dina ord. Fint!
2010-10-10

  Bibbi VIP
Ett fint samspel mellan Dig och Dina blommar.Det krävs för att bägge ska trivas.
2010-10-10

  Elaine.S VIP
Att vårda och låta leva...det som kan sprida glädje, sen när våren värmer allt igen.
2010-10-10

  Havsbris

# (")~(")_,--""-./)
.# ; , , `; .,_ -`.)_
# ( ♥ _, ),__#) __#)
♥.-****************-
2010-10-10

  poetryGirl
jag älskar blommor
2010-10-09

  Larz Gustafsson VIP
En del av skapelsen vi fått att förvalta.
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP