Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus

Jag vill hellre älska än att vara slav under en högre makt.
Jag vill vara guds medskapare istället för hans plikttrogne tjänare.
Jag vill bli omskapad i hennes andedräkt som lever genom mina andetag.
Jag vill spjärna emot och rasa ut där andra är till behag.
En rå och obändlig kraft brinner i mig som svart skarpslipad obsidian.
Jag sträcker ut mina händer som blinda nattdjur mot stjärnhimlen.
Tusenåriga ekar vilar i buddhasömn med sina rötter djupt rotade i
vintergatans miljonåriga ljus. Jag cyklar rakt in i mörkret på en nattsvart
landsväg.
När en bil kör om mig omsluts jag av bilens helljus och jag löses upp som en
brustablett i natten.
Ryser av välbehag och lyfter som i en bubbla av ljus i ett främmande
ingenstans...

Jag känner mig hemma.




Fri vers (Fri form) av kosmosindian
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-10 21:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kosmosindian
kosmosindian