Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk så mycket man längtar efter att göra när man inte orkar och kan


GRYENDE MORGON

natten har varit kall i den gryende dagen
såg jag hur frosten låg vit och glimmande
på trädens grenar och på marken utanför
mitt fönster

trött vände jag blicken mot himlen och såg
hur blå den var denna måndag morgon jag
lät persiennen vara uppdragen la mig i sängen
igen

tänkte bara en liten stund till efter att varit
vaken och hostat flera nätter kände jag mig
trött och tung i hela kroppen

det stod inte på förrän jag somnade om
nästa gång jag vaknade hade jag solen
i mitt ansikte den kändes varm och skön

stående vid fönstret kände jag en längtan
att gå ut få känna den klara höga luften
i mina lungor ta en lång promenad i den
vackra oktober morgonen

men det får vänta tills febern och hostan
har gått över för den här gången nu får
jag längta och hoppas på att det kommer
flera vackra höstdagar





anits 11 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-11 16:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Krya på dig.
2010-10-12

  Catharina Edin VIP
det kommer alldeles säkert fler -
2010-10-12

  aol
krya på dej vännen, fint skriftat
2010-10-11

  Larz Gustafsson VIP
Det har varit friskt i dag.
Fin frostbild.
2010-10-11

  Eva Helene VIP
"frosten låg vit och glimmade" - ja nu är det sådana tider igen. Krya på dig min vän!
2010-10-11

  Bibbi VIP
"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP