Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag skulle aldrig säga att jag hatar dig


jag skulle aldrig säga
att jag hatar dig

hat är ett stort ord
och du är inte stor
snarare
pinsamt småsint

nollpunkt
blir
minustillvaro


jag skulle inte heller säga
att jag fruktar dig
du är inte farlig

du döljer din rädsla
över din rädsla
i ovidkommande teorier
om vädret

tittar dig i spegeln
vill se exakt det
krampaktiga leende
du såg i din like
det med ångest i ögonen

jag är lycklig
jag är lycklig

jag tror inte heller att jag
innerst inne avundas dig
som du gärna vill tro
du har inget jag vill ha

allt jag ser är ett
överdimensionerat hår
som kompensation för
avsaknad av en personlighet

jag är speciell
jag är speciell

men jag vet dock att jag föraktar dig
mitt ökande förakt för dig ter sig
lika naturligt som femtonårsdagens
lovande löfte om insikt till att musik
är mer än trallpunk

handtralla
eller
läppglansbeprydd
situationsrunk


oj hur jag önskar att du vore en person




Fri vers av barr
Läst 543 gånger
Publicerad 2005-11-27 17:52



Bookmark and Share


    Roger Magnusson
hög, hög igenkänningsfaktor tyvärr. I allt du skriver! Önskar att jag skrivit det först. :)
Lägger till dig bland favoriter, vill inte missa något du skriver.
2005-11-28

  sol
gillar det du skriver! fachinerad.
2005-11-27
  > Nästa text
< Föregående

barr