Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstpromenad i naturens kyrka.

 

Höstens ros lockar

att plockas spröd

av färgernas prakt

och vackra glöd

och i björnbärssnåren

plockas bär

till filens smak

och gommens begär

Betorna skördas,

kokas till sött

åkern är plöjd,

nu är  jorden trött

vandrar till skogs,

ser svampar vid sjön

Just

när kyrkklockan  ringer

till bön.

 

(c) tk. 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 288 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-11 20:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar poesi om en promenad i den vackraste av kyrkor, naturen!

/Ann
2010-10-14

    ej medlem längre
Din egen glädje och uppskattning för vad naturen ger förmedlas till mig som läser... och smittar av sig:-)
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra