Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när kvällen börjar bli natt


HÖSTENS TID

jag ser genom fönstret alla dom vackra färger
som hösten nu visar mig som får mig att känna
en glädje så stor

det har blåst kraftigt så häggens alla löv ligger
på marken där dom blåser hit och dit lägger sig
i högar här och där

jag önskar jag kunde måla en tavla av allt jag ser
men måla det blir aldrig något av det så jag tar
kameran och fångar det jag ser

jag njuter av hösten alla sommarens krav är borta
krav som jag inte bryr mig om numera har jag rätt
att njuta alla årets dagar och årstider

ser hur fjärilskrassen lyser gul mot det vita planket
mellan mig och grannen trots många frostnätter
lever dom ännu växer och frodas

det skymmer tidigare och tidigare i gatlyktans sken
ser jag hur frosten ligger vit och glittrar på trädens
grenar det är vackert mycket vackert

jag tar fram min stickning sätter mig i soffan ser
ut i skymningen innan jag tänder lampan för att
se vad jag gör

värmeljusen gör att det känns lugnt och skönt
det doftar gott av stearin jag släcker lampan
lägger ifrån mig stickningen ser in i ljusets låga
och hoppas att morgondagen blir ljus och fin




anits 13 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-13 23:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du målar en tavla, en vacker tavla i ord!
2010-10-14

  Bibbi VIP
"jag önskar jag kunde måla en tavla av allt jag ser"...så tänker jag ofta också.

Tack för allt Du delger!
2010-10-14

  Catharina Edin VIP
Du skriver så fint och levande om en skön tid på året, och med en passande illustration - tur du har kamera!
2010-10-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint skrivet. =)
2010-10-14

  Eva Helene VIP
Så skönt meditativt det låter att sitta där i skymningen med tända ljus.
2010-10-14

  ULJO
Hösten är en härlig och rofylld tid. Det förmedlar du fint i denna skrift.
2010-10-14

  Larz Gustafsson VIP
Sommaren blir lätt en kravkarusell, även om jag verkligen älskar och saknar den.
2010-10-14

  aol
tack för en humörhöjande skrift
2010-10-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP