Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så rogivande och härligt att sitta och se på fåglarna när dom kämpar om vem som ska vara först framme för att äta


FÅGELBORDET

ser ut i morgonljuset
frosten ligger vit på gräsmattan

talgoxar och blåmesar
slås om maten som jag hängde
ut till dom igår

det är så fint att kunna se
hur dom flyger runt äter lite
sätter sig på mitt plank

ser sig om
för att åter flyga och ta sig lite nötter

tar min kaffekopp
vrider fåtöljen lite så kan jag sitta
och njuta av fåglarna och den nya
dagen som blir ljusare och ljusare

min dröm att sitta och se på fåglarna
en tidig morgon den kom denna morgon

jag börjar undra
hur länge kommer påsen med nötter
att räcka

men det är inte bara hos mig
fåglarna får mat

det är många som nu börjat
mata dom

jag funderade länge hur jag skulle
göra mata fåglarna eller inte men
på nästa varje balkong och uteplats
hänger det mat till fåglarna

hör genom fönstret hur dom
kvittrar jag blundar lyssnar
till deras språk känner glädje
inom mig

underbart vilsamt och ro givande
att sitta se ut genom fönstret
denna tidiga fredagsmorgon

njuta av fåglarna den gryende
dagen och att bara få vara den
jag är utan krav och förpliktelser





anits 15 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-15 14:13



Bookmark and Share


  ULJO
Det är underbart att sitta och titta på livet i ett fågelbord. Vilken härlig och avkopplande syn det kan vara.
2010-10-18

  Anya VIP
En härlig stund bjuder du på här!
2010-10-16

  arja savela
Härligt att du matar fåglar.Tyvärr har vår förening förbjudit fågelmatning men när jag är i Finland i vårt eget ställe har vi alltid mat åt fåglarna. De har som ett eget rum med gungor och korgar och de är väldigt tama. Vi har två holkar och än fler som har bon i träden. Jag älskar fåglarna!
2010-10-15

  Eva Helene VIP
Vilken vilsam text! Fåglar är glädjespridare.
2010-10-15

  Bibbi VIP
Doftar harmoni.
2010-10-15

    sajo
Det är ju så kul med fåglar och se dom på nära håll. Du får bli ornitolog och räkna fåglarna måste du göra nästa år då det är dags för fågelräkning.

Vill gärna se en bild på någon fågel också.
2010-10-15

  Larz Gustafsson VIP
En fin höstbild.
2010-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Fint att du vårdar dig om de små liven.
De har det inte lätt nu.
2010-10-15

  Catharina Edin VIP
Livsinsikter och fåglar i skön harmoni.
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP