Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inlyftut

 

vad är fördomar
det bundna ordet
den gjorda/tillverkade tankebilden

jag undrar
frågan är
om det ej vore bättre att
se livet leva
binder vi icke genom namnen
låser vi inte bilderna vilka är levande


se livet leva
leva livet
vara i kvalitativ närhet
lev livet lyssnande

och då jag befinner mig där

under täcket
jordtäcket
uppfylls jag av totalt lugn

i det lugna havet sköljer ansikten

sitter på sjön
på isen

omgiven av klättrande stenar
berg heter det

kan stenar växa
ja stenar kan växa
det kan jag följa

vinden är händer
sveper milt undan dunlätt snötäcke

isen är naknad

infrysta bubblor

pärlrader
pärlhalsband synes

ansikten möter mitt ansikte

så vackert möta ansikten


så vackra ansiktsmöten

sluter ögon och upplever
en kärleksfull hand röra vid mitt ansikte
solvinden är det
intet annat

ansikten möter mitt ansikte

fordom dansade de i dimslöjors lätta andning

skira steg

de steg upp ur markerna

drömmarker

vrider uret motsols

mormor
snön stiger upp snart
ur marken
kanske är det så sade mormodern

mormor snön smälte in i marken då måste den komma upp

visdomsrösten talar i barnets stämma
barnet och mormodern lyfter blicken
hand i hand är de
barnet finner en vattenpöl
en liten sjö mormor
med is
ser du

ja jag ser
så vacker är issjön

mormoderns ögon flyter in i himmelsvida
hör vemodsstämman
ser den ensamme
ser vingar där bortom bäcken
duvhöken stiger
allt högre

stjärnvindar andas
i nattstilla
 
marker gnistrar
barnet sover dröm
vi vandrade i dagen såg duvhöken flyga
 
i körsbärsdalen växa vitblommande moln
vita fjärilar
följa
solvind
röda
bär
 
bjudes
 
dagar sköljer
nätter andas
 
längtan är icke naiv
längtan är en brunn
 
brunnen är ett öga
en stjärna ser
tindrar

svart öga öppnas stjärnstrålande
 
tjärnen i skogen
ler
 
längtan är icke naiv
är hjärtats bön
bönen är förberedelse till meditation
meditationen är uppgå i
 
så vackert om längtan är naiv
naivitet
det är barnets steg

tillitssteg




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-20 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser