Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en händelse jag aldrig glömmer


DET HÄNDE EN GÅNG FÖR LÄNGE SEDAN

jag borde ha förstått den gången
att något var fel

vi skulle åka till vårt ställe där vi
alltid plockat lingon

jag hade gjort matsäck en termos
med kaffe smörgåsar saft till dom
två barn som skulle följa med

jag ställde ryggsäcken i bakluckan
på bilen satte mig i framsätet den
yngsta sonen hoppade in i baksätet

så kom dom som skulle följa med
på utflykten

det var då du blev en annan gapade
och skrek att vi skulle hoppa ur bilen

jag måste ha sett ut som ett stort
frågetecken där jag satt i framsätet
på bilen

sonen hoppade ut brydde sig inte
så mycket men hos mig började
tankarna snurra

när jag aldrig steg ur tog du tag
i min arm och slet ut mig

undrande såg jag på dig såg dina
ögon hatet jag visste inte vad som
var fel

vi skulle ju plocka lingon men så var
det inte lurad att göra fika till utflykten
som jag inte skulle få vara med på

det gjorde ont mycket ont det var
ni som skulle till skogen plocka lingon
inte jag

nej det var du och kvinnan som börjat
komma och hälsa på för att hon älskade
djur så mycket

det var ni två och hennes dotter som
skulle på utflykt dottern var med för
mannen till kvinnan flickans pappa
han jobbade just den här dagen

så där stod jag såg er åka var arg
ledsen och undrande jag borde ha
förstått att ni var mer än vänner

ni var borta länge och några lingon
det såg jag inte till








anits 20 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-21 00:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt, smärtsamt och sorgligt. Bra skildring om hur olika vi människor är.
2010-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Nu vill jag bara krama dig!!!
Känner verkligen med dig!
Ofattbart att någon kan agera så där.
2010-10-21

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Smärtsam läsning men så bra skrivet.
2010-10-21

  Eaglemountains VIP
Så smärtsamt att läsa ....
2010-10-21

  Marja-Liisa Koski VIP
Verkligen en smärtsam historia. Bra att du skriver av dig.
Kram!
ML
2010-10-21

  Catharina Edin VIP
En bild av en obegriplig människa; en elak - ett smärtsamt minne, som jag hoppas diktaren kan skriva sig bort ifrån.
2010-10-21

  Eva Helene VIP
Den ondskan och hänsynslösheten som du blev utsatt för vid det tillfället (och flera andra) förstår jag att du aldrig lyckas glömma! Skönt att du har förmågan att skriva av dig och på så sätt kunna bearbeta de trauman du gått igenom.
2010-10-21

  Michaela Dutius
Svårt minne - som gett djupa sår....
2010-10-21

  ULJO
En händelse du aldrig glömmer, det förstår jag. Fruktansvärt.
2010-10-21

  Bibbi VIP
Fruktansvärt.
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP