Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solen och ljuset behövs nu när dagarna blir kortare och mörkare


SOLEN LOCKAR MIG UT

en solig vacker dag har det varit denna torsdag
när över halva oktober bara runnit sin väg

det är kyligt jag klär mig varmt för att för en stund
gå ut ta till vara och njuta av denna vackra höstdag

det är många som passar på att vara ute denna soliga
dag många har tagit sällskap på sin promenad dom
pratar och skrattar

ser ut att ha mycket trevligt samtidigt minns jag det
är torsdag och då brukar det vara aktiviteter för dom
äldre i servicehuset

så många kommer säkert därifrån det känns att jag
varit förkyld länge min ork är inte som den brukar vara

men det är skönt att kunna gå ut få nytt syre i blodet
känna den friska vinden mot mitt ansikte

det blåser hårt det gör nästan ont men solen gör att
blåsten glömmer jag för en stund

så närmar jag mig affären tänker gå in och köpa
morötter det fanns bara en kvar hemma och jag
ska göra en gryta då vill jag ha några fler

träffar ett par vänner i affären vi pratar en stund dom
tycker min förkylning suttit i länge när febern var borta
var det ändå skönt att gå ut

på vägen hem får jag stanna flera gånger i den branta
backen men jag kommer hem till slut och det känns skönt
i både kropp och själ när jag sätter mig vid köksbordet
med en kopp kaffe




anits 23 oktober 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-23 16:40



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En vardagsbild - med glädjen över en övervunnen sjukdom....vacker och stilla- så som livet är när det är som bäst
2010-10-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Känner vinden i dina rader. =) Fint. =)
2010-10-25

  Anya VIP
Härligt med sol!
2010-10-24

  Catharina Edin VIP
Och kaffe, det är verkligen en fin belöning!
2010-10-23

  aol
en strålande fin dag även här i skåne, bra skriftat vännen,
2010-10-23

  Larz Gustafsson VIP
Även denna lördag bjöd på fantastiskt väder.
2010-10-23

  Bibbi VIP
Du berättar så levande att det känns som om jag vore där.
2010-10-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP