Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
äntligen har jag svar på mina frågor


DET KOM ETT BREV

hörde att posten landade på
mattan innanför dörren

var på väg in i duschen
men blev nyfiken

det lät som det var mycket post
som kom

så jag satte på mig morgonrocken
visst det var mycket post

inte bara reklam

utan där låg också ett brev
som fick mig att undra och fundera

mina händer darrade
när jag med stor möda öppnade det

jag läste inte en gång
utan läste det många gånger

innan det gick upp för mig
vad det stod

nu behöver jag inte fundera och oroa
mig längre var jag har mina rötter

nu har jag svart på vitt
att han som sagts vara min pappa

är min pappa

så kom tankarna

varför gjorde du mig så illa
sår som är så svåra att läka

nu kan jag bearbeta min sorg
när jag vet sanningen

kanske en dag är alla mardrömmar
borta som förföljt alla dessa år

men jag undrar vad hade jag gjort
som måste straffas så hårt






anits 25 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-25 23:18



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så underbart att du fått veta sanningen
2010-10-29

  Catharina Edin VIP
Åh, var det så det var. Äntligen vet du. Men kanske inte det du hoppats på?
2010-10-26

  Anya VIP
Fin text som berör. Hoppas du får svaren du så gärna vill ha.
2010-10-26

  Eva Helene VIP
Den här sanningen är smärtsam, men måste ändå vara lättare att bära tror jag än att gå omkring med ovissheten och alla funderingar omkring detta. Vet du något om din pappas barndom?
2010-10-26

  ULJO
Ett brev betyder så mycket i både glädje och sorg. Hoppas dina frågetecken nu rätat ut sig.
2010-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild!
2010-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Skönt ändå att veta, även om de smärtsamma minnena finns där.
2010-10-26

  arja savela
Nu har du fått svar på det som tryckt dig och som du skriver kan du börja bearbeta fakta men att allt kan man aldrig få svar på. Om han var elak mot dig har kanske bara allt med honom och göra och du fick "bära" det onda.
Kram
2010-10-26

  Bibbi VIP
Du måste ta det med Gud Din följeslagare i livet och prata ut med Honom som ensam förmår och förstår trösta och hugsvala som ingen annan den sorgsne.
2010-10-25

  aol
nu vet du, det är klart då kommer dom svåra frågorna, kram vännen,
2010-10-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP