Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag kommit in efter skön promenad


EN VACKER SOLNEDGÅNG

stannar upp ser ut genom fönstret
solen håller på att gå ner över takåsarna

det har varit en vacker dag har nyss
kommit in efter en skön men lite kylig promenad

känner hur kylan vill krypa in under huden
tar på mig en varmare tröja men strumporna
dom åker av

fötterna är något som jag sällan fryser om
numera dom är varma lagom varma

ser ut på den vackra solnedgången molnen
klär sig i rosa mot en ljusblå himmel

fåglarna försöker hinna äta lite av den mat
jag satt ut åt dom men dom hinner inte mer
än fram förrän katterna är där och lurpassar

jag knackar försiktigt på fönstret den randiga
katten tittar upp så springer den sin väg men
är strax tillbaka

det är skönt att kunna stå inne i värmen
se ut genom fönstret och njuta av allt det
vackra som naturen ger oss

mitt kaffe har puttrat färdigt går och hämtar
en kopp sätter mig vid köksbordet tänder ett
ljus slår upp boken jag håller på att läsa och
har så svårt att slita mig ifrån

det börjar skymma jag tänder en lampa
dagen börjar snart gå över i kväll men
ännu en stund kan jag se ut på den vackra
solnedgången



anits 1 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-01 16:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Harmoni
2010-11-03

  Catharina Edin VIP
Fint skrivet, vännen -
2010-11-01

  Eva Helene VIP
Mysig text och mycket vacker bild!
2010-11-01

  Maria T
Så fint du skriver.
Just nu läser jag
Viveca Lärns böcker
2010-11-01

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild igen. Du lyckas alltid.
2010-11-01

  Larz Gustafsson VIP
Solnedgångar är underbara.
Och i morse var himlen rosastrimmig österut.
2010-11-01

  Anya VIP
Stillsam rofylld bild.
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP