Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven igår natt


Jag är på väg bort...

Håller för öronen och försöker
stänga dem ute, tankarna

Ser mig omkring, ser inget alls
förutom de röda siffrorna

Klockradion skriker 02.54 åt
mig, vill inte se, blundar

Brukar inte be, tror inte på
sådant men vill sova

Tidningsbilens ljuslyktor letar
sig in mellan persiennerna

Vänder på kudden, det blir
härligt svalt mot min kind

De oroliga tankarna försvinner
en efter en, äntligen

En ro börjar infinna sig,
rättar till täcket

Hjärtslagen finner en rytm,
fingrarna lämnar öronen

Tänker en underbar tanke
istället och jag är på väg bort




Fri vers (Fri form) av Emme VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-02 00:44



Bookmark and Share


    Max Poisé
Snyggt Emme!
2010-11-02

  Lars E Jönsson
bra skriftat
2010-11-02

    Magneta Myll
Det kanske bara är mina förväntningar och fördomar som spökar, men i början får jag intrycket av att det är hemska tankar och att det är det som dikten ska handla om. Det var en trevligt överraskning att det inte blev så.

"Min trötta kropp" känns lite stilbrott, lite klyschigt, annars bra skrivet.
2010-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP