Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar sen min vänner åkt hem till sig


LJUS OCH VÄRME

jag söker efter ljus och värme
en hand att hålla

närhet när allt känns så mörkt
och tungt

någon som lyssnar när ångesten
griper tag i mig

när hjärtat värker och själen
gör ont

jag söker efter ljus och värme
tappar taget ibland tror inte det
finns för mig

ensam övergiven står jag ser
ut genom fönstret känner en
tår på min kind

så här känns det många gånger
efter att varit tillsammans med
vänner en hel dag

det blir så tyst men är tacksam
för dagen idag när ensamheten
har fått ett avbrott

ser ut genom fönstret det är mörkt
regnet håller i sig det är november

den månad på året då jag gärna
skulle gå i ide

vakna när ljusen börjar tändas
i fönstren runt om i vår by och
advent hälsar oss med ljus och
värme





anits 3 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-03 17:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Advent - som ju inte betyder väntan - utan ankomst - är verkligen något att se fram emot.
Tack för att du delar din längtan med oss.
2010-11-07

  aol
kram så sorgligt berörande bra skriftat, men du ser ljuset,
2010-11-03

  Catharina Edin VIP
En sann saga - du skriver så fint -
2010-11-03

  Eva Helene VIP
Jag kanske också får rum där i idet ?
2010-11-03

  Bibbi VIP
"ensam övergiven står jag ser
ut genom fönstret känner en
tår på min kind"

Känner igen det här.
2010-11-03

    Ken Cassel
Bra skriftat min älskade vän!
Känner igen känslan

Kramar

Ken
2010-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Trevlig skogsbild.
2010-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Åge Alexandersens sång börjar ljuda i mitt inre...

Skrev just till en vän att hösten är en kura-ihop-sig-tid.
2010-11-03

  Anya VIP
Åhh så bra du beskriver tomheten när någon nära åkt och novembermånadens skuggor.
2010-11-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP