Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En glimt av lycka

Han följer glömda vägars rand
till månens eller solens land
Lyssnar till hennes sång
i ett land så fjärran

Så ljuvt var strilande ljud av regn,
långt bortom skog och berg ljöd hennes
vackra melodi

Ljuv var hennes sång och gav hans hjärta
ljuva sting

I gläntan sågs ett skimmer
av stjärnljus i mörkret tindra

Han ser hennes dans, som i dröm han står
på gräsmark
Hon stannar där forsen slutar
Ett ögonblick stod hon förvirrad i hans famn,
skälvande i hans armar

Likt silver hennes stämma föll
i skogens spegeldamm

För vinden fladdrade hans hår
tills han försvann i solblänksspår
i fjärran likt en svan

För längesedan han försvann
och var han nu finns vet ingen mer




Fri vers av MoonCalled
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-03 14:49



Bookmark and Share


    hver=gufa
"Því vindurinn feykti hár hans
Þar til hann hvarf í sólbliksspor
Í fjarska líkt og svanur"


mánans lukka í fjarska er
leynist undir skýi
unun undur fuglinn sér
spegil sinn í dýi

röndóttur er regnbogin
reginslegur máni
stjarnan hátt á himni skýin
hann er lítill kjáni

mvh gufa, = gufa= hver
2010-11-30

  Lena Själsöga Keijser
en vacker saga stiger fram
det
är
vackert

Tack

Tack att Kvällens Skönhet Lever Med Dig

Själsöga
2010-11-03
  > Nästa text
< Föregående

MoonCalled
MoonCalled