Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

118 100

som en passagerare
på genomresa låter
hon misstagen rinna
genom halsen och in
i munnen där de
föder känslor som på
nålar och av tomten
ska hon önska sig en
spikmatta för att
slippa känna på insidan
och ha alla taggarna
på utsidan som när
hon var en fjortonårig
rebell som skippade
lektioner och rökte i
rutan på hörnet och
gömde osäkerheten
i fickan på jeansen
för att slippa riva upp
tiontusentas svarta hål
som hon dolde med
med fnittet hon
hittade på blocket

och hon undrar om 118 100
har svar på alla frågor
om att fylla tomrum
med bortförklaringar
för sånt som inte går
att hitta på kartorna
i GPS:en som kan
prata om allt utom
känslor och sånt som
betyder mer än
lögner och hon undrar om
det på recept.nu finns
en ordination för hur
alla hundratusen tunga röster
skall bannlysas från
tankeverksamheten för på
synonymer.se finns inga
ord för alla de känslor
som spelas på repeat


genom hans ögon söker
hon bland informationen
på wikipedia som kan
förklara vem som är
upphovsman till
alla hjärnspöken som
rusar fram genom venerna
och får huden att
skava mot tinningen
så det sticker i
fingrarna i brist
på beröring för
det går att vissla
sig glad och glida genom
livet på bananskal om
man säljer sig dyrt
till grannen på taradera
så han på sin statusrad
kan berätta för alla
som inte vill veta
att han har återanvänt
någonting som någon annan
skulle ha slängt
för länge, länge sen




Fri vers av Qiwi
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-04 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qiwi
Qiwi