Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris tidigare publicerad 2008 10 31
Foto: Eva Langrath




Hon

 

Var präglad av fruktan
klädd i översitteri
och överbeskydd
på en och samma gång.

 

Så klev hon ut i livet.

 

Dåligt utrustad
med verktyg.

 

Barnet kom och hon
sökte osäkert
styrka hos klokheten.

 

Som skrivit boken
om hur små barn skall vara.

 

Men det arma barnet
förstod sig inte på
att vara enligt boken.

 

Värjde sig, ville
ha rätten
att vara sig själv.

 

Inte äta
inte sova
som boken ville.

 

Sedan dansade
de dansen
sökte hitta takten.

 

Brådmoget
sökte barnet
bekräftelse.

 

Jag duger,
fast jag inte stämmer.

 

Men hon
kunde inte ge.

 

Och barnet
kunde inte
sluta söka.

 

Sökte ända
in i vanmakten.

 

Fördämningen
brast.

 

Fruktans flod
väller fram.

 

Då, kastar hon
evig förbannelse
över sitt barn.

 

Sedan blev
livet aldrig
sig likt.

 

Åren går.

 

Så står det
vuxna barnet
vid korset
där hon vilar.

 

Sörjer att
de aldrig
nådde fram.

 

Handen plockar
vissna blommor
bort.

 

Vedmod
fyller sinnet.

 

Viskar sakta
Mamma
Jag har saknat
dig.

 

Gråtit i
din famn
i drömmen.

 

Förstått
att fruktan
som går in i
vanmakt kan
leda till sanslöshet.

 

Jag har nu själv
besökt det landet
och kommit
därifrån.

 

Förlåtit
och försonats.

 

Vi ses på
andra stranden.

 

© Eva Langrath 2008

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 507 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-05 16:26



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Så starkt så gripande sorgeligt men skönt att läsa hur det utmynnar i förlåtelse och fösoning det är ju inte alltid det är så - fantastiskt vacker poesi min vän!!
2010-11-09

  Rachel Roth
så stark och vacker!
2010-11-08

  Bibbi VIP
Skriver under på walborg här.
2010-11-07

  Monika A Mirsch VIP
djupa ord i vinande dikt - från generationsbrytningar till förlåtelse - starkt!
2010-11-06

  aol
en stark gripande skrift, som berörde mig så
2010-11-06

  walborg
Fin text om möjligheten att faktiskt hela och reparera en brusten relation som finns kvar inom en själv och kan utvecklas där.
2010-11-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
En text, som tar!
Att det blev, som
det blev. Inte nådde...
Men barnet kom till
klarhet... Och vet,
allt detta. Kunde
då punkt sätta!
Så väl Du berätta!
2010-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP