Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Vinden rör sig

 

Vinden ha svept snön över isen. Mönstret osymmetriskt över fruset vatten. Ett ensamt segel rör sig mot land. Isen ännu obruten mot stranden. Båten stillastående omgiven av is. Mödrar protesterar mot klimatpolitiken. Jag stickar en röd halsduk i protest. Tåget passerar det stora sjukhuset där vård ges i mån av tid. Tiden rör sig i en början för barnet, mot slutet för den gamle. En spiral av livshändelser. Träden ännu kala, mossan grön. Krigen pågår. Musiken tröstar i det vackra rummet. Stråkarna rör sig böljande stiger tonerna mot taket.

 

©Eva Hedlund Fd Langrath 2024

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-18 21:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om hur du på ett kompakt sätt får med så mycket innehåll. Miljöbeskrivningar, båten, klimatpolitik, tåget, sjukhuset, livet, döden. Denna bokmärker jag!
2024-03-21

  Emanuel Sigridsson VIP
Att samla "allt" i ett på ett fungerande sätt skapar smärtlindring för mig. Så denna text! Det rörliga och orörliga i bild efter bild får mig åtminstone att hoppas.


2024-03-19

  Bibbi VIP
Många ting att fundera över...
2024-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP