Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton


Tröst

Isen håller sitt grepp om vattenytan. Krackelerar sakta, bildar mönster. Konstverk på båda sidor om vattnet. Vita, lysande. Lämnar upplevelsen av en konstnärs liv. Uppspelad på väggar och golv. Naturens färg genom hans ögas lins. Ett berg, en näckros växer fram. Livet pågår som att krig och våld inte fanns för en stund. Under en kyrkas höga kupol söker människor tröst. Orgelns toner förmedlar sorg, hopp och tröst. Solen bryter igenom. Organisten badar en stund i ljus. I allsången hämtar vi kraft att möta livet.

 

Eva Hedlund fd Langrath 2024




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-23 18:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så vackert. Du får med så mycket. Tilltalas av hela alltet. Naturen, fantasin, tron, hemskheterna i världen, hopp. Gillar mycket!!!
2024-03-25

  Emanuel Sigridsson VIP
Vad kan vara bättre än att natur och kyrka är en värmestuga. Jagets återkomst ur mörkret.
2024-03-24

  Bibbi VIP
Fint.
2024-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP