Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här gick tankarna när jag vaknade i dag


LÖRDAG 6 NOVEMBER 2010

idag är en ny dag som ännu är alldeles orörd
dagen igår var ingen bra dag allt jag gjorde allt
jag tog i blev fel

nu hoppas jag på en bättre dag en dag som
får mig att känna glädje och tacksamhet över
att fånga den ta emot det som ges till mig

vill kunna känna glädje inte hopplöshet vill
känna att även jag duger till något inte bara
är någon som utnyttjas

jag skriver det är något som är viktigt för mig
behöver inte höra att det är dags att sluta att
det måste finnas annat att göra

när det kommer sådana påhopp reser jag ragg
beredd att kämpa för varje bokstav varje ord
och varenda rad som för mig är så viktig

avundsjuka är svårt mycket svårt för den som
drabbas av det lika svårt är det för den som
träffar på avundsjukan hos någon

dagen idag gör jag till min väntar på att gå
till kyrkogården och andakten där se om ljusen
jag tände igår brinner stanna en stund se hur
vackert det är med alla ljus som brinner när
skymningen faller

tänker tända ett ljus för min sambo sände en
tanke med hopp om att han har det bra nu att
ångest och oro har gått över i frid och stilla ro

dagen idag är min och jag gör den till en dag
att vila i försöka få krafterna att komma tillbaka
att våga vara den jag är göra det som känns
rätt i mitt hjärta inte det som någon annan vill
att jag ska göra







anits 6 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-06 14:04



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vackra tankar i morgonstund
2010-11-07

  Anya VIP
Vackra rader flyter på min skärm. Vackert innehåll. Hoppas dagen blev bättre än den förra! Kram!
2010-11-06

  Eva Helene VIP
"tänker tända ett ljus för min sambo. . . ." Du skriver så vackert och det känns så försonande.
2010-11-06

  Catharina Edin VIP
Så vackert du skriver.
2010-11-06

  aol
bra skriftat verkligen berörande
2010-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Folk som lägger sig i är oerhört jobbiga.
2010-11-06

  Bibbi VIP
"behöver inte höra att det är dags att sluta att
det måste finnas annat att göra"

Ett bevingat ord som jag tar med mig idag.

Applåd!
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP