Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Temat var invandring/rasism, fast mitt "tema" var nog mest pojkvännen som jag i misstag gjort slut med. Hedersomnämnande vid Nässjö poesifestival 1992 (har jag för mig att det var).


bara för att dina ögonbryn...

Bara för att dina ögonbryn målats svarta
och välver sig likt svalvingar över dina bruna, grönskimrande ögon
nästan dolda bakom svarta, täta ögonfransar
föll jag rakt in i din famn.

Fångades av dina armar
som så många föraktfullt kallar olivhyade
och dina händer som vilat i generationers sysslolöshet
skrev ord med ett främmande alfabet på min bleka nordiska hud.

Och bara för att ditt tal målats
av annats språks mjukare intonation
lyssnade jag inte till vad du menade
utan bara till vad du sa
och sångerna din röst sjöng gick mig helt förbi.

Därför sitter jag nu med våta kinder
och mitt hjärta slår stumma slag
medan jag upptäcker att något flugit ur mina händer
innan jag förstod vad det var.




Fri vers (Prosapoesi) av kirsti ylinikka VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-06 19:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt fint.

Det borde skrivas
flera såna visor.

I tusental!

För att motverka
rasismen.

Förstår dom inte?

Dessa människor
är så vackra, både
i kropp och själ!
2020-01-22

  M M Mannheim VIP
Ja ofta är det något som vi faller för hos en man möter!
2016-08-25
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP