Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kall morgon och nu behöver fåglarna mat så att klarar kylan


MÅNDAG MORGON 8 NOVEMBER 2010

jag vaknar tidigt det är ännu mörkt
går upp för att se hur vädret är denna
november morgon

det ser kallt ut bilarna ser djupfrysta ut
ser på termometern minus tolv grader
tycker inte jag har något uppe att göra

lägger mig lyssnar på radion hör att
längre norr ut är det ännu kallare drar
täcket ordentligt runt mig

håller nästan på att somna om när det
blir prat om vädret och att det väntas
komma snö på eftermiddagen det är
något som kan vänta

vill inte ha snö än men med snön blir
det lite ljusare nu blir det så väldigt
svart när skymningen börjar falla och
det blir kväll

måste tänka efter hörde jag rätt
var det någon som sa att det kan
komma allt från några cm till ett
par dm snö

usch tänker jag för mig själv vänder
mig mot väggen och somnar om när
jag vaknar nästa gång är det ljust
utanför mitt fönster

jag går upp vickar på persiennen
det ser kallt ut, men nu är det ett
par grader varmare minus tio det
räcker behöver inte vara kallare

jag sätter på kaffe ser ut genom
altandörren nu är fåglarna tillbaka
glad jag satte ut mera mat åt dom
igår nu behövs det när det blir kallare

så fint att få titta på dom se hur
dom kämpar för att komma åt maten
det verkar som nötpåsen är den
mest attraktiva där slåss dom väldigt
för att komma åt nötterna

får nog köpa en ny påse med nötter
idag skulle gjort det igår men det
fanns inga konsum så då blev det
en talgboll

jag får gå in i affären när jag går
från sy mötet idag för jag vet att
det finns på tempo

mitt kaffe är ur drucket koppen tom
fåglarna flyger fram och tillbaka och
förser sig med den mat som finns
än så länge är det en vacker morgon

en ny dag tar sin början och den
ska jag ta till vara på så gott jag
kan och har möjlighet till




anits 8 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-08 10:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Snö är trist.
Fin bild.
2010-11-08

  Eva Helene VIP
Härlig läsning en dag som denna!
2010-11-08

  Bibbi VIP
Oändligt vacker fängslande text och bild.

Du är helt fenomenal på att beskriva vardagen.
2010-11-08

  ULJO
Att läsa denna text om en vardaglig morgon ger ro och förhoppning.
2010-11-08

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fina rader. =)
2010-11-08

  Anya VIP
Fin morgonläsning för mig! Tack för ditt smörgåsbord av november.
2010-11-08

  Catharina Edin VIP
Ja, godmorgon, nu är det vinter, även här, och snön kommer imorgon!
2010-11-08

  poetryGirl
jag brukar hålla igång ett antal fåglar varje vinter...det är viktigt!
2010-11-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP