Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

¤¤¤



 

Alla blad är inte nedfallna än

 

men du slog ut ändå

som en blomma 

orädd för vintern 

vit som en pärla 

 

utan att blunda gick du

medan vitsippan log 

 i sin dvala 



jag tror att hon

hörde dig bara

hur du viskade 

 



Jag fryser nu
jag tror att jag
vill gå under 


under vinterns vita täcke
och somna om

 

 

 


Våren är nära

 

 





 




Fri vers av Marduk VIP
Läst 692 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-11-08 16:47



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Allt har sin tid och allt är en väntan på det. Det vita svävar utan att tynga i dina ord, det vita säger att allt är som det ska, det kommer nya dagar att bädda in och oavsett vad man tycker om det så är det fint att få leva medan allt har sin gång. Det finns förtröstan i dina ord.
2010-11-09

  lisa"puzzle"svensson
den här dikten är som ett litet mirakel, så mjuk och fin i sin sprödhet.
2010-11-08

    ej medlem längre
som att vandra in mot vintern och ändå kunna höra våren viska... fin den här
2010-11-08

  Junitvillingen
Det är så skirt på nåt vis, så sprött och vackert, mjuka ord som rinner som en skön vårbäck...och det är ju det som dikten handlar om...att våren är nära, även inom...detta måste vara dagens ljuvaste dikt. Den berör. Och det på djupet.
2010-11-08

    Melona
Bäste Mavric,
det finns alltid något skört i din diktning
som ändå är starkare än annat,

snö
denna vita blomma som ändå slår ut
och står ut, som en stjärna,

visst förundras
man, jag, vi

och om det nu är en metafor eller inte
så skriver du så fint
att den förväntade snön
inget gör,

det kommer alltid vår
någonstans på jorden...

tack!
2010-11-08

  Lena Själsöga Keijser
snö är gåvogivare
glödande


i sommaren är all blomning tydlig
i vinterängen stiger den in i vårt bröst

ett vackert täcke att sova i
sidenjordsskimran

Tack att Kvällens Skönhet Är Hos Dig

Själsöga för dig Eldsjäl
2010-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Marduk
Marduk VIP