Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så svår att tolka.


Hon gick till skolan med en känsla av smuts. Smuts som ingen ville röra vid. Hennes kläder och väska luktade kanske, men hon kände ingen lukt. Men hon kände sig smutsig.

Denna känsla av smuts satt kvar länge. Var kom den ifrån? Det visste hon inte. Hon hade rentvättade kläder som alla andra. Hon badade som andra. Den smutsiga känslan var som ett fängelse. Som murar runt omkring henne.

Det var som om smutsen låste in tankarna också, de fick inte nå några andra. En känsla så svår att tolka för ett barn att hon inte sade någonting till någon.

 

(c) tk. 




Prosa (100-ordare) av thyra
Läst 233 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-08 17:26



Bookmark and Share


  ULJO
Många barn lever i ett vidrigt utanförskap utan att förstå varför det är så. Mycket stark text.
2010-11-09

    ej medlem längre
En sån smutskänsla har tyvärr många barn. Därför mår de så dåligt!

"Den smutsiga känslan var som ett fängelse."


/Ann
2010-11-08

  Lavinia Röd
Sorglig verklighet för många barn.....Texten får mig att tänka över en hel del. Som vad skuld och skam ställer till med här i världen tex.
2010-11-08
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra