Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är något som följt mig genom livet


BESVIKELSER OCH MOTGÅNGAR

jag har så lätt att ta åt mig när något inte är bra
eller blir fel då känner jag mig värdelös och hopplös

trots att jag vet att felet kanske inte är mitt ändå
gör det ont det är något jag försöker bli av med
övar mig på intalar mig själv det går bättre nästa
gång


men som barn allt som oftast få höra av föräldrar
och andra vuxna mycket negativt om utseende om
allt jag försökte mig på blev fel i andras ögon

minns hur glad jag var när virkat min första grytlapp
och fröken håller upp den och säger hoppas ni andra
gör det här bättre

jag har den kvar än och förstår inte varför mitt alster
blev så nedvärderat, men tyvärr sitter mycket sådant
kvar inom mig

jag måste lära mig ta motgångar bättre än jag gör
men det är inte lätt det är svårt mycket svårt trots
att jag vet att jag kan

men det blir kanske min tur att lyckas visa vad jag kan
någon annan gång vid ett annat tillfälle kanske någon
som ser ger mig en chans hjälpa mig på traven och ge
ut boken som jag så gärna vill att många ska få läsa

boken om hur livet kan vara när dörren stängs
ingen vet vad som sker innanför den





anits 9 november 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-09 13:18



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint skrivet. Smärtan är kännbar i varje rad.
2010-11-10

    sajo
Du som verkligen har lärt mig att sticka och kan förklara så jag förstår. Jag är så tacksam att du lärt mig. Jag saknar dig att kunna gå till dig med min stickning.
2010-11-09

  Catharina Edin VIP
En framgångssaga, tror jag att det blir - eller är -
2010-11-09

  Larz Gustafsson VIP
Det gör ont i mig när jag läser om grytlappen.
Jag hoppas verkligen att dagens lärare är mer pedagogiska.
2010-11-09

    Ken Cassel
Igenkänningsfaktor
Tio av tio möjliga

Mera kramar till dig Stina!

Ken
2010-11-09

  Eva Helene VIP
Det är ett hårt arbete att återta sitt värde som människa när man blivit fråntagen det, men det går. Du bevisar det.
2010-11-09

  Anya VIP
Fin text som försiktigt andas besvikelse. Uppriktig och skör!
2010-11-09

  Bibbi VIP
Jag ber och hoppas på din totala upprättelse.

Massor av applåder!
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP