Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Depression

Själen känns tom, sönderriven, sårbar och osäker.
Dag ut och dag in river min ångest och känslan av hopplöshet inuti min själ, river, gnager, skaver, som ett sånt där otäckt skoskav man får när man precis köpt nya skor. Skaver så, men som gör så ofantligt mycket ondare. Ont, ont i själen, Själen värker, själen är sjuk, själen är patetisk.

Varje sekund känner jag den bitande känslan i själen som gnager, den puttrar som en kastrull som är redo att koka över när som helst. Det är puttrandet som är den verkliga tortyren. Hur jag än gör, hur jag än försöker att fly så kommer jag inte undan. Monstret har mig i sitt grepp och vägrar släppa.

Jag är hjälplös.

Värst är kvällarna. De sena kvällarna sittandes framför teven, utanför min ytterdörr med en cig i handen, allt för att få själen att bedövas lite mer, flykten över det oundvikliga. Det livsnödvändiga, sömn. Sängen. Sängen, den tomma sängen, slutna ögon och känslan av ångest och minnen som gör ont, smyger sig fram. Ångest. ångest över ton av ogjort skolarbete, ångest och smärtan av ett krossat hjärta.ångesten är oundviklig när jag lägger mig ner. Nu börjar helvettet.

Godnatt,




Övriga genrer av Linnvem
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-09 21:11



Bookmark and Share


  Skymning Blå VIP
Berörande text för läsaren, behöver läsas flera gånger.
I dagens samhälle finns det nog igen plats för människorna, då är det svårt att vara hel.

När man vaknar i dessa nätter och ångesten dansar i takt med skuggorna från takfläkten

Stark och naket skrivet speciellt om detta är skrivet ur ditt eget perspektiv

AE
2010-11-09

    ej medlem längre
förmodligen den grymmaste sjukdom som kan drabba en människa. även jag led i många år. men det går att bli frisk. såhär i efterhand är det ofattbart att jag var så sjuk som jag var. jag minns det som en konstant och total längtan efter döden. besatthet av att få dö. men alltid för rädd för att närma sig den.

cigg och piller var mina droger. det som lindrade för stunden. när det var som värst, 20 piller/dygn. Fem röda, fem vita, tio blå. Några för att kunna somna. Och så några för att kunna vakna. Och så ett par för att våga gå utanför dörren.

allt jag tog i var svart. kaos i själen. kaos i livet. drogs till allt från svart musik till destruktiva förhållanden. jag njöt av att behandlas illa, av att förnedra mig. och skar mig själv på hemliga ställen för att ångest skulle sippra ut.

nu känns det som ett annat liv. jag kan inte fatta. jag kan inte fatta att jag varit där. men det går att bli helt frisk, jag lovar.

känner igen mig oerhört i din text. hur ångest river, gnager, skaver. hjälplösheten. helvetet som aldrig, aldrig tar slut.

sen en dag gör det det.
2010-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Linnvem