Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reflektioner när snön faller


VITT VITT UTANFÖR MITT FÖNSTER

det är vitt utanför mitt fönster
så vitt att det gör ont i ögonen
när jag ser ut i vinterlandskapet

hör ett ljud som jag inte känner igen
går till altandörren varifrån ljudet
kommer

det är vaktmästaren som är ute
och gör ren gångarna mellan husen
från snö

det är snöslungan jag inte mindes
ljudet ifrån det är bara en vecka
sedan som han han klippte gräsmattan
en sista gång

det ser halt ut men det är ljusare nu
när snön kommit och lyser upp det
mörka som varit den sista tiden

ett äldre par går förbi på vägen
dom går försiktigt rädda att halka
kan jag ana

idag ska jag ta det lugnt pyssla
lite inne städa runt datorn det
har jag tänkt göra länge

det är något som passar bra
en dag som den här när jag
helst håller mig inom hus




anits 10 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-10 13:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"ett äldre par går förbi på vägen
dom går försiktigt rädda att halka
kan jag ana"

...som jag då jag måste ut i dylikt väder.
2010-11-11

  Catharina Edin VIP
Välskrivet, som vanligt!
2010-11-10

  Eva Helene VIP
Så fint i ord och bild!
2010-11-10

  Larz Gustafsson VIP
Vi ska vara tacksamma för vaktisarna.
Har själv varit en.
2010-11-10

  Anya VIP
En fin vit dag bjuder du på.
2010-11-10

    Bo Bjelvehammar
låter som en skön dag...
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP