Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett ko-kåseri om mode.


Modetrender bland kor

Finns det modetrender bland kor? Kanske,kanske inte,men bland oss koägare finns det! Även här är det stylister som bestämmer, vad vi ska tycka. Dom presenterar stilar, färger, använder fotovinklar som framhäver vissa detaljer som vi bör eftersträva och döljer andra. stylisterna är vår tids medicinmän. De bestämmer eller snarare presenterar något på ett så övertygande sätt, att DETTA är rätt. SÅ ska du se ut, så ska du vara och dessa åsikterna är de rätta.
För att vara rätt, är detsamma som att vara vacker och vacker är det samma som att var frisk.
Lika effektivt som medicinmannens besvärjelser och woodoo, får stylisterna dig/oss att må dåligt, känna dig udda, otillräckelig, tjock,rynkig eller inkontinent om du inte följer den trend, det mode som presenteras för dagen.
Om korna känner sig omoderna, fula eller rynkiga det vet jag inte, men att det finns stylister som styr hur en modern ko av idag ska se ut det vet jag. I förberedelserna inför ko-utställningar och reklam-fotografering styr de noga vilka kor som uppfyller deras krav på den ultimata kon och hur korna ska tvättas, klippas, fönas, lockas och sprayas med glitter, för att dölja och framhäva dagens ideal.
Ko utställningaar fungerar ungefär som miss-universumtävlingen, mn här slipper deltagarna att posera i baddräkter och att svara på intelligenta frågor. Men att de måste gå värdigt, se vackra ut och titta in i kameran, är lika. Och segraren får ett blå-gult band om halsen. sen står dom där i stråkastarljuset. och vi vanliga koägare som ser dom, önskar att alla våra djur också var så där vackra,ståtliga, lugna och glittrande. Då skulle vi var mycket lyckligare. Tänk vad vi är lättlurade!!




Prosa (Novell) av suzanne frik larsson
Läst 286 gånger
Publicerad 2005-11-30 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

suzanne frik larsson