Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till D. - som uppmanade mig att skriva den som en motvikt mot alla deprimerande och tragiska slam-dikter. Bör helst läsas/uppläsas i balletkjol


Antidepressivt för själen


Jag är glad idag,
jag känner lyckan
sprida sig i kroppen
ända från tårna
till hårrötterna
Och man säger
att hår bara är döda celler
men jag tror dem inte
för jag känner lyckan pulsera
ända ut i topparna
och hela vägen
ut till nagelbädden
som ett kraftigt rus,
antidepressivt för själen
Och jag skrattar
högt och hjärtligt
på tunnelbanan
så att människor
i sätet bakom
tror att jag är galen
Men nej,
jag är inte galen,
jag är bara lycklig,
jag är bara vansinnigt
förälskad i det här livet,
i bara tanken
på att jag andas,
på att hjärtat slår
Och du kan kalla mig naiv
men kalla mig inte cyniker
för lycka är inget fiktivt,
inget fantasifoster
av en hjärna på högvarv
Den är verklig,
den går att ta på
som en aura
som strålas ut från kroppen
Så kom och ställ dig
här tätt intill mig,
dra upp läpparna
och känn svagsinnet
lämna kroppen
och ersättas med ro,
med lugn,
med lycka
Det är inte svårare
än att lyfta från marken,
det är inte mer utmanande
än en piruett
Så ta ett varv
och känn lyckan
slå rot i ditt hjärta
Vi är lyckliga idag!




Fri vers (Spoken word/Slam) av Erik W
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-10 21:38



Bookmark and Share


  Dalliance
Denna dikt lyfter mitt humör direkt, underbar läsning, tack!
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Erik W
Erik W