Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KVÄLLS TANKAR

det har slutat snöa
skönt

sitter i soffan
ljusen brinner

en kopp te står på bordet
stickningen lägger bredvid mig
i soffan

stickar gör jag inte
den ligger där

om jag skulle få lust
att sticka några varv

teven har jag på
vad det är för program

vet jag inte
mina tankar är på annat håll

jag har det bra
men det känns ensamt

dricker lite te
det smakar bra

lenar så gott i min hals
det killar och svider i den

jag är trött
trött på värkande hals

trött på envis hosta
och mig själv

undrar hur det ska sluta
när hostan ska ge sig

ibland vill jag måla
måla om köket

blått skulle vara fint
nu är det vitt

men jag vet
jag får inte bestämma det själv

reser mig
ser ut i mörkret

den grårandiga katten
ligger på bordet

bordet som står där ute
på min uteplats

det är mörkt i fönstret
mitt emot mitt

det är där katten bor
och hör hemma

den hör mig
ser på mig

reser sig
vill nog komma in

det slår i en bildörr
katten försvinner

jag sätter mig i soffan
tar upp stickningen

stickar några varv
så är jag nöjd

en halv kopp te till
ser på nyheterna på teven

hoppas att jag får en tid
imorgon så min hosta blir botad

och jag kan
känna mig lugn

inte fundera
varför
hostan och förkylningen
aldrig vill ge sig






anits 10 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-10 23:15



Bookmark and Share


  Maria T
Jobbigt med hosta
som är så envis
2010-11-12

  Anya VIP
Hoppas det går att måla om ifall du vill det. Hoppas också att du får bättre hjälp av läkaren.
2010-11-11

  Catharina Edin VIP
Fin text!
Och nog får man måla om i en hyreslägenhet -
2010-11-11

  ULJO
Fin skildring av en vanlig vardagskväll. Hoppas din hosta snart ger med sig.
2010-11-11

  Eva Helene VIP
Fina funderingar i kvällningen! Krya på dig!
2010-11-11

  Bibbi VIP
Alla mina goda tankar och önskningar har Du.
2010-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Instämmer med föregående.

Fin bild.
2010-11-11

  arja savela
Krya på dig! Sänder en tröstekram
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP