Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dig, du kämpade in i det sista, för oss, jag vet. Älskar dig, för alltid, i evighet, amen.


Ett farväl, min älskade pappa

Pappa! Pappa!

NEJ!

Pappa gå inte!

Hejdå pappa,
Måste du gå nu?
Varför då?
Kan du inte stanna?
Bara en liten stund till?

Jag vill hålla din hand, höra din röst, vara i dina trygga armar
en liten, liten stund till

Du kan, jag vet det
du har dansat med den där djävulen i 25 år
Du har skrattande lämnat honom lurad,
varje gång

Din vilja, nyfikenhet och styrka har hållit dig kvar pappa.
Har hållit honom borta,
från att ta dig ifrån mig

Men...

Jag vet att du måste gå nu pappa...
Jag vill inte släppa din hand
inte än...
Jag vet, det är dax nu
Det gör så ont

Min kropp skälver av smärta,
något obarmhärtigt sliter hjärtat ut mitt inre
men jag vet...
Du är med änglarna nu,
jag vet
de sjunger vackert för dig

Ta hand om dig, pappa
nu när du vet att jag klarar mig
sover du lungt
Jag älskar dig, pappa

sov sött...

vi ses ju igen...




Fri vers av Ylvavirvla
Läst 2284 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2005-11-30 20:12



Bookmark and Share


  aol
underbart ömt om din far
2010-03-11

  Ronny Berk
så vördsamt vackert i all sin sorgs vånda...
2009-01-25

  nicco
riktigt vackert skrivet.
2008-03-26

    ej medlem längre
Vilken smärtsam dikt - det är nästan så att jag själv skulle kunnat ha skrivit den. Känner igen mig i varje ord.. varje mening!
Tack!
2006-02-17

    Jnåt
Det skär i ens bröst när man förlorar en del av sitt liv.
2005-12-06

    BrokenHearted
hjärtegripande och skärande....
känner igen mig....
tusen tack för detta underbara verk..
!!
2005-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ylvavirvla
Ylvavirvla