Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läs mellan raderna (men andas inte in dom)




Stäng dina ögon
gå bredvid mig
slappna av
och lita på
att jag håller i dig

(smärtan gör inte så ont)

Föreställ dig en värld
svart som natten
himlen
är inte längre
ljus

(jag sålde solen för en lina)

Demoner kryper
precis utom synhåll
läppar ler
av lusten
till din själ

(jag rökte upp min)

Varje natt som passerar
lockar mig
med löften
om hopp
och kärlek

(jag hoppade utan att chansa)

Rykten om livets botten
och berättelser om livet
förorenar sinnet
inget går
att jämföra

(jag drunknade i djup förtvivlan)

Jag går runt hörnet
ser den vackra flickan
jag vet inte hur
eller varför
hon är här

(hon gråter en bekant tår)

Hon brukade vara jag
eller jag tror det i alla fall
jag har friterat
alla tankar
jag insåg det precis

(jag kan inte komma ihåg någonting)

Jag har ingen rätt
att visa dig allt detta
jag har brutit mot regler
denna gång
för dig

(för hög för att berätta sanningen)

Kom nu tillbaka till verkligheten
öppna dina ögon
men snälla
se inte
in i mina

(jag sålde just din själ för en lina)




Fri vers (Fri form) av Ylvavirvla
Läst 747 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-10 11:32



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Oj, oj, oj vilken stark text!!! Shit!!! Det starkaste jag läst på mycket länge. Väldigt - otroligt! - bra skriven, suggestiv, skär som ... hittar inga ord - rakt in i själen, magen, vill gråta och skrika... vråla ut den smärta, upprördhet, sorg, vrede som dikten väcker inom mig. Vilket strålande jobb du gjort, när du formulerade den. Tack!!!
2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Ylvavirvla
Ylvavirvla