Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vilar på året

Nyårsafton och din hund är rädd för smällarna och fyrverkerierna på gatan.
Vi äter.
Vi dricker.
Vi pratar.
Vi flyter resten av året tillsammans.
Vi skålar i gamla östtyska champagneglas som man även kan servera glass i.
Vi skålar in det nya.
Allt det nya som finns i ett år.
Vårt eget första år.
Vi stöper bly och tolkar vår framtid.
Vi röker cigaretter under köksfläkten och vi känner oss märkligt nyktra.
Vi har hunnit med flera ”första gången” och många återstår.
Vi har ett år i taget.
Vi ror båten med varsin åra i årtaget.
Vi vilar på årorna.
Vi vilar på året.
Vi är årtullarna.




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-11 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström