Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är så skönt att äntligen fått hjälp med min envisa hosta


EN LÅNG TORSDAG

det känns som det varit en lång dag
det har det varit men jag fick en tid
hos min läkare

hon blev konfunderad när jag inte
fått tid tidigare trots alla problem
jag har förutom förkylningen och
hostan som varit så länge

mitt läkarbesök tog lång tid det kändes
bra att bli väl omhändertagen och
lyssnad på ordentligt undersökt

feber det hade jag slutat att ta
men det visade sig att det hade
jag visst inte mycket men ändå

nu har jag medicin så jag hoppas
att jag snart blir bättre antibiotika
en ny hostmedicin och bricanyl för
min astma som alltid blir värre när
förkylningen blir utdragen

om jag inte blir bättre så vet jag nu
att det bara är att ringa och ingen
grinig sköterska ska hindra mig att
få en ny tid

innan jag åkte hem ville jag handla
när jag var ute med bilen väl hemma
lagade jag mat åt min middag

sen la jag mig i soffan för att se på
teve där somnade jag uttröttad efter
en lång dag och natten som varit sov
jag inte mycket för hostan som störde
min nattsömn

det känns ändå i hjärtat för hostan
var borta under helgen och både måndag
och tisdag

men jag var på ett möte tisdagkväll
där en person hostade och nös rätt
ut i luften det hade jag inte tänkt på
förrän läkaren frågade om jag träffat
någon med hosta

så nu vet jag och tänker säga till
på nästa möte att den som hostar
och nyser ska stanna hemma eller
ringa mig så stannar jag hemma

eftersom jag har dåligt immunförsvar
så blir jag ledsen och det gör ont
i mitt hjärta när människor inte tar
hänsyn




anits 11 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-11 23:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Då hoppas vi och tror på medicinens välgörande verkan.
2010-11-12

  Maria T
Nu hoppas jag att hostan är borta
och att du mår bra
2010-11-12

  Catharina Edin VIP
Skönt med en bra läkare!
- och författaren glömmer väl inte att ta influensavaccinet?
2010-11-12

  Anya VIP
Härligt att du fick hjälp av en bra läkare. Det gör mig glad! Tur att du stod på dig.
2010-11-12

  Eva Helene VIP
Så bra att du stod på dig, du behövde ju verkligen få hjälp! Och bra att du ska säga till på nästa möte så att folk (som inte begriper bättre) kan stanna hemma när de är så hostiga!
2010-11-12

  Bibbi VIP
Bilden helt underbar dessutom.
2010-11-12

  Bibbi VIP
Jag blir så glad å Dina vägnar att Du fick så god hjälp och vänligt bemötande.
Applåder till en utomordentligt bra text.
2010-11-12

  aol
en bra sann skrift, så hemskt att bara hosta rätt ut , det kan smitta alla i rummet,
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP