Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känslor som kommer i natten


ATT STANNA I NUET

om jag stannar i nuet
lever i det

vilar i nuet ser varken
framåt eller bakåt

vad händer med mig då?

ser jag jag världen och
dess skönhet då?

ljuset som finns där
någonstans inom mig

kommer det slockna eller
fortsätter det lysa för mig

som jag hoppas och
vill tro

jag känner tron inom mig
vet vem som vakar över mig

det är en trygghet
när allt runt mig bara rasar

jag vill stanna i nuet
tända ett ljus

hoppas att natten
blir lugn och trygg

jag vill att allt det goda
som människor söker

ska bära frukt bli till
glädje för en medmänniska

kärlek frid och stillhet
borde alla få uppleva
en gång i livet





anits 13 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-13 00:24



Bookmark and Share


  Anna*
Det är en nåd att få vila i visshet att nuet räcker till. Det är där livet utspelar sig som ett ändlöst pärlband av nu. Väldigt fint formulerat! Applåder ♥
2010-11-15

  Bibbi VIP
Bilden gudomligt vacker.
2010-11-14

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2010-11-14

  Catharina Edin VIP
Som en bön - för sig själv, för mänskligheten -
2010-11-13

  Anya VIP
Så fina funderingar om det verkligen går att leva i nuet. En relevant frågeställning. Sparas!
2010-11-13

  Larz Gustafsson VIP
Att ta sig från nu till nu. Spänna upp seglet och bara följa med.

Jag tror inte att man kan bära frukt utan stillheten som källa.

Mycket fin bild!
2010-11-13

  Eva Helene VIP
Fina tankar i natten!
2010-11-13

  aol
man kan sorgligt nog inte resa bakåt, ej heller framåt, det innebär att man alltid befinner sig i nuet, bra skriftat
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP