Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömmar är bra att ha


OM JAG HADE VINGAR

om jag hade vingar
skulle jag flyga till sol och värme

glömma sjukdom
och allt det jobbiga som följer med

om jag hade vingar
vem skulle jag vara då

skulle jag vara densamma
då som den jag är nu

om jag hade vingar
skulle jag flyga från all ondska

alla hårda ord
skulle jag lämna på vägen

låta någon ta hand om dom
göra så jag slipper höra dom mera

om jag hade vingar
var skulle jag då ha mitt bo

kanske en stjärna
där på himmelensfäste

tog hand om mig
såg till att jag hade det bra

det är bara jag
som sitter här och drömmer

om en bättre värld
och ett liv utan sjukdom och värk

drömma kan jag alltid göra
men verkligheten den finns där
när jag vaknat ur drömmen



anits 13 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-13 14:23



Bookmark and Share


  Anna*
Ibland undrar jag varför inte orden blir milda när alla egentligen vill bli bemött med värme och kärlek, milda ord som är som honungskakor för själen. Då skulle ingen behöva önska sig vingar för att fly. Du har skrivit starkt och tänkvärt! Bra! Applåder ♥
2010-11-15

  Bibbi VIP
Bilden helt ljuvlig.
2010-11-14

  Bibbi VIP
"Om det är en dröm så låt mig få drömma"...
2010-11-14

  arja savela
Tänk om man hade råd och flyga till värmen och ligga vid poolen.Dricka en kopp kaffe och lösa korsord,ta ett dopp i poolen och känna solen värma den smärtande kroppen! Jag drömmer....
2010-11-14

  aol
en vacker vemosbringande poesi,
2010-11-13

  Catharina Edin VIP
Tänk så mycket rolgare livet vore, om man hade vingar - det har nog människan drömt om i alla tider.
2010-11-13

  Eva Helene VIP
Jag hade gärna haft vingar idag och tagit mig till lite varmare trakter . . . Vi kunde ha tagit en flygtur tillsammans.
2010-11-13

  Larz Gustafsson VIP
Di Leva sjöng att vi får vingar när vi älskar.
I symbolisk bemärkelse tror jag det är sant.
Dikten har ju vingar, sägs det, liksom fantasin.
Men en dag ska de som älskar Jesu tillkommelse lyftas upp, evakueras. Då behövs inga sputniks eller bärraketer, som Calle Öst - frid över hans minne - poängterade i sin fina rymdfararsång.
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP