Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LITE FRISK LUFT

jag går ut genom dörren
stänger och låser

porten ut mot gården
känns tung idag

jag får ta i allt vad jag kan
för att få upp den

komma ut få känna den
friska luften

soppåsarna dom har jag
med mig liksom stavarna

skorna med broddar
dom har jag på mig

gången utanför porten
ser blank ut det är lite halkigt

men med broddar och
stavar tar jag mig lätt fram

nu är bilar motorcyklar
och mopeder borta från gången

så nu går det lätt att gå
inget jag behöver väja för

det lyser i många fönster
mörkret har fallit

en adventsstake lyser i ett
fönster högst upp i ett av husen

ljusstaken har stått där
sen förra advent

utan att den har varit tänd
men ikväll lyste den med alla sju ljus

dörren till sophuset
känns tung även den idag

men jag kommer in
får göra mig av med soporna

skönt att kunna sortera
och slänga allt i samma hus

hör att det spelas hög musik
någonstans i omgivningen

så är jag tillbaka vid porten
som går in till trapphuset

där dörren till min lägenhet finns
jag tänder lyset

låser upp min dörr
går in stänger och låser

skönt att komma in
den korta promenaden

räckte för mig idag
hoppas snart mina krafter

vill komma tillbaka
att förkylningen släpper

så jag kan få må lite bra
orka göra något annat än läsa

njuta av fåglarna som äter av
maten som jag satt ut till dom

imorgon är en ny dag
som jag hoppas blir bättre
än dag som varit





anits 14 november 2010








Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-14 00:41



Bookmark and Share


  Anna*
Krya på dig ♥ Ett litet steg i taget är det enda som behövs.
2010-11-15

  Bibbi VIP
Tack för det Du delger och för en underbar bild!
2010-11-14

  Catharina Edin VIP
Skön läsning om din orkeslösa dag - det kommer att bli bättre, vännen!
2010-11-14

  Anya VIP
Fint om det jornära. Rolig bild av adventstaken som stått sedan förra julen men som nu är tänd!
2010-11-14

  Eva Helene VIP
Vardagsnära, fint!
2010-11-14

  Larz Gustafsson VIP
Det är alltid skönt och spännande att gå ut.
2010-11-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP