Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det fick jag vara till slut när ingen lyssnade eller förstod hur dåligt jag mådde


MIN EGEN LÄKARE

när sömnen uteblir
hostan tar all kraft

trots hostmedicin
och antibiotika

ringer min vårdcentral
vill ha en ny tid

får till svar ha tålamod
ett par dagar till

men jag är trött ledsen
och arg

så jag bestämmer mig
när jag varit till affären

måste ju ha mat
det är då jag bestämmer mig

åker till apoteket
ber om råd

talar om vad jag fått
får en fråga

har du astma
ja det har jag

det är då jag förstår
att jag fått fel hostmedicin

den jag fått dämpar
hostan

men slemmet som jag
ville ha hjälp att få upp

det hjälpte inte
den medicin jag fått

inte undra på att jag
inte orkat hosta upp allt

som jag samlat på mig
fick tips om en annan hostmedicin

jag köpte en flaska direkt
efter att ha tagit den nya en gång

lossnade mycket
allt kändes mycket bättre

trött som jag var
la jag mig på sängen

somnade
sov i två timmar

utan att vakna av
att hosta

så det är nog
min egen läkare

jag ska vara ibland
känner mig själv bättre

än läkaren
som inte förstod vad
jag behövde

nu orkar jag kanske vara här
lite mer än dom sista dagarna

nu hoppas jag att natten
blir lugn jag får sova trots
att jag sovit så mycket på
dagen




anits 16 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-16 22:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Joo ibland....kanske ganska ofta...vet man mer om sig själv än läkarna. håller med till fullo!
2010-11-18

  Gunwale VIP
Vad är det med dessa vårdcentralsläkare? Dom skulle behöva lära av ex-vis Leif G W, han tar reda på saker - ger sig inte.
2010-11-17

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Hoppas sömnen blev god. =) Allt gott. =)
2010-11-17

  Catharina Edin VIP
Men vad skönt för dig!
Ja, nog lönar det sig att samla egen kunskap - ofta tycker jag att jag vet minst lika mycket som (de utbildade) läkarna!
2010-11-17

  Eva Helene VIP
Bra gjort! Nu hoppas jag du fortsätter att krya på dig!
2010-11-17

    sajo
Ett stort KRYA PÅ DIG så jag kan komma till min värdefulla stickakut då jag kört fast.

Jag sänder dig en bukett med tulpaner så här.
2010-11-17

  arja savela
Doktor Arjas råd: om du har astmaspray,den med kortison, ta dubbla doser. Jag får aldrig hostmedicin när jag har hosta utan sköter det med astmamedicin.
Krya på dig kram
Arja
2010-11-17

  Bibbi VIP
"nu hoppas jag att natten
blir lugn jag får sova trots
att jag sovit så mycket på
dagen"
Så hoppas även jag.
2010-11-16

  aol
tack för att du dear med dig, sicka läkare
2010-11-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP