Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rymdresan *

Jag steg ut i rymden
utan rymddräkt
och for inte i rymdraket.
Det var inte så svårt
var bara att ta steget.
Inte farligt heller
föll inte tillbaka
till jorden.
Det är så vackert
här ute!
Utom när jag ser tillbaka
jorden ser konstig ut.
Ser mig omkring
ser stjärnor
och en och annan planet.

Tar flera steg
far bort
och förstår att universum
är evigt.
Och det bara
i vårt universum,
förstår att det finns flera.
Jag är inte heller ensam
här ute,
ser flera andra
som har tagit steget.
Oj vad fort det går
att förflytta sig
här ute.

Bortom allt jag ser
finns en plats
jag känner igen.
Från tavlor
och från fantasier.
Det är en plats
som är vackrare
än allt annat.
Är det så
att himmelriket
finns där ute
i rymden.
Kanske bara helt nära
vårt liv på jorden.

Våga ta steget
det är inte farligt!
Och tänk så vacker det är
bara att njuta.
Det är lika lätt
att ta steget
som att ta steget tillbaka
till vår planet.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-17 11:16



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Befriande läsning så här på morgonkvisten.
Jag tackar för det.
2010-11-18

  anits VIP
Mycket fint skrivet dina ord målar du
så vackert till en tavla
2010-11-17

  Junitvillingen
Så fint du poetar!! Och min förvissning, den är att därute i rymden finns ett paradis för oss alla som tror på det. TACK för vacker läsning en solig vinterdag som denna-))
2010-11-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP