Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Tuors väg till Gondolin


Tuor och svanarna

I ravinen av ljus
där solen spelar i vattnet
och färgar klipporna guldgula
med Ulmos röst i bruset
hans stämma som formar varje vattendroppe
och ändrar forsars lopp
vid stranden av forsen vandrar en man
en man i vildmarken
Tuor är hans namn
och vägledd av havsgudens svanar
som ropar hans namn
att vandra vidare till sitt öde
i en ruin väntar hans svärd
och rustning av hopp
lämnad av Turgon i fordom tid
på sin väg till Gondolin, den gömda staden
och havets gud styr Tuors steg
upp på slitna trappsteg i en glömd ruin
finner han sin framtid
och med svärd i sin hand och skrudad i rustning
lyfter han blicken mot skyn
och vägledd av svanar i silver
möter han så havet det vida
Ulmos hem, där han visar sig i sin prakt
för en dödlig
sänd på hans uppdrag
för att bringa fred
så till svanars rop börjar hans väg
till Gondolin




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-17 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten