Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ny dag med nya erfarenheter så har det varit denna onsdag


UTANFÖR MITT FÖNSTER

utanför mitt fönster lyser gatlyktan upp
lyser upp på alla bilar som nu står parkarede
vid vägkanten precis utanför mitt fönster

idag är dom många vissa dagar är det tomt
men det är onsdag då händer det att det
kommer människor och hälsar på hos någon
som bor här i området

genom köksfönstret ser jag affärernas skyltar
lysa i mörkret tempos på väster sida konsums
på den högra sidan

allt ser så nära ut i mörkret, bara för en månad
sedan syntes inte skyltarna för löven som då
fanns kvar på träden

det är liv och rörelse på vägen kan se det där
jag sitter vid köksbordet har äntligen tagit fram
symaskinen ska försöka sy det jag tänkt göra
så länge

jag kan se att dom som är ute i mörkret har
satt på sig reflexväst dom syns på långt håll
när dom kommer

nu har sparkarna kommit fram jag hoppas få
hjälp att ta ner min från vinden spark är ett
bra sätt att ta sig fram nu när det kommit lite
snö

nu börjar blommorna se piggare ut igen för idag
har dom fått vatten det var ett tag sen men dom
har överlevt trots att jag misshandlat dom några
veckor

det är så skönt att få vistas här i min lägenhet
det är tyst lugnt inget som stör här mår jag bra
hoppas jag får vistas här länge

idag var fåglarna tillbaka vid mitt fågelbord
ingen katt har synts till det har kanske varit
för kallt som dom stannat inomhus

en kopp kaffe står bredvid mig jag njuter
över att hostan borta har en önskan att
jag även i natt får sova utan att vakna
och störas av en hosta som aldrig vill
ta slut





anits 17 november 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-17 17:59



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En fin och stilla beskrivning av en kväll i ett liv på jorden
2010-11-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert uppmålad bild. =)
2010-11-18

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild.

Det var inte i går jag åkte sparkstötting, men jag minns vår vilda framfart på isgatan hemmavid.
Det gick undan rejält ibland.
2010-11-17

  Mr Lindemann VIP
fint att du bjuder oss att få en inblick i ditt liv!
2010-11-17

  Anya VIP
Roligt att du mår bättre. fin vardagsbild bjuder du på.
2010-11-17

  Eva Helene VIP
En text som andas hemtrevnad och förnöjsamhet, mycket fint till en så vacker bild dessutom!
2010-11-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP