Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem vill hamna i silot?

 

 

Paragrafryttare ser sig om.

Slamkryparens vädrar

morgonluft.

Rövslickaren trampar flinande runt,

bådas rumpor och fjäskar så fint.

Utsugaren vet att bida sin tid.


Tiden står aldrig stilla

offer efter offer

faller i malande

kvarnars gigantiska silon.


Löneslavarna drar och sliter

maskineriet igång. Rövslickarens

rygg är böjd och uppsyn leende,

vid Utsugarens tjocka arsle.

Belönas med extra stjärna på

anslagstavlans belöningssystem

som ger en julpresent som bonus

- åt di som slickat väl.


Men de som hamnat i silot

trängs och gråter

förbannar och vrålar

får endast svar i form av bokstäver

tryckta på papper.


INGA PENGAR TIL DE SOM ÄR LATA

INGEN HJÄLP TILL DE SOM ÄR LAMA, BLINDA FUNKTIONSODUGLIGA

INGEN STÖD TILL DE SOM BRUSTIT


vänligen Paragrafryttarens administrative ass.


Slamkryparna tänjer och

vänder på bokstäverna.

Ser sina möjligheter, och kryper

fort förbi alla blinda dumdjävlar

till slilots utsluss- fuskar och tänjer 

alla regler. Ser friheten i Paragrafryttarens

regelsystem och friar.


Äktenskapet mellan dessa två  blir så lyckat

att ekonomiskribenterna hyllar den svarta

ekonomins snurrande hjul.


... och vi som ser, vi som hör, och vi som faktiskt bryr oss - blir tystade - vem vill hamna i silot?


 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av queenia
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-18 00:40



Bookmark and Share


  Monica Ullmark/Cickan VIP
Tyvärr finns för lite civilkurage....bra och starkt skrivet :)
2010-11-20

  Anna*
Applåder till Queenia som gör skillnad för mänskligheten med sina träffsäkra texter!
2010-11-19

  Lars E Jönsson
Ja vem vill hamna där........en svart text utan färg *skrattar*
2010-11-18

  Bjarne Nordbö
Det är dax att höja våra röster.
2010-11-18

    ej medlem längre
Det kallas fascism. Döp om texten till FASCISMENS TRIUMF
2010-11-18

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Mycket sant
Väldans BRA!!!
Just så...
Precis så ÄR det..
Huvet på spiken
och tvärt om....

applåder o bokmärke..


kb
2010-11-18

  Blake
Och vi som vet hur allt går till får veeeeta att vi drömt....
Tjusigt! Lite "1984" vs Björn Afzelius... Gött.
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia