Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livet är som en berg och dalbana


BYTA FOKUS

byta fokus ha något annat att tänka på
den här förkylningen tar knäcken på mig

idag hade jag turen på min sida när jag
ringde min vårdcentral var både trött och
väldigt ledsen

några lugnande vänliga ord från en medmänniska
med empati och förståelse du hör min ledsna
röst säger försök att andas lugnt

snart blev jag lugn och kunde tala om vad
det var jag ville dels influensasprutan som
jag har tid för i morgon ska jag ta den eller
skjuta upp det

en ny tid nästa vecka fick det bli så fick jag
tröst när nu hostan har blivit bättre är det
på rätt väg, att jag är trött är inte konstigt
alls

när tröttheten kommer är det bara att jag
lägger mig och sover sömnen är läkande
både för kropp själ

men när jag går här i min ensamhet blir
ibland det som är en bagatell det byts
ut blir stort och jobbigt

glad jag hälsade på hundarna en stund
dom är en gåva när själen inte mår bra
så glada så snälla och goa som bara dom
är när jag kommer på besök

så att åka till mina fyrfotavänner en stund
det var för mig att byta fokus ett par timmar
denna grå och mulna torsdag i november




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-18 13:53



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Tack för en vandring i din dag!
2010-11-20

  Eva Helene VIP
Tänkvärd text! Fint!
2010-11-19

  aol
bra at du kan byta focus, kram vännen
2010-11-19

  Anya VIP
Bra att kunna tänka på något annat, fina ord om klokhet!
2010-11-18

  Maria T
Nu när hostan har blivit bättre
kommer krafterna tillbaka så
småningom. Ta det lugnt och
vila mycket
2010-11-18

  Catharina Edin VIP
Vältänkta ord om fokusbyte -
2010-11-18

  Bibbi VIP
Följer Dig och håller tummarna.
2010-11-18

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Bra skrivet och bra tänkt. =) De fyrfota vännerna uppskattade säkert mötet och mådde lika bra av det som du. =)
2010-11-18

  Fånga dagen
Bra att byta fokus är ett utmärkt sätt att må lite
kram Anna-Karin
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP