Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR NÄR NATTEN NALKAS

jag har blåst ut ljusen
släckt alla lampor utom en

ser ut genom fönstret
det lyser i en gran på en balkong

i kväll lyser inga stjärnor
däruppe på himlen

det är några grader kallt
frosten är så vacker på trädens
alla grenar

jag går genom mina tysta rum
har sovit mycket på dan i dag

känner mig inte trött lite vemodig
och en aning sorgsen

snart är det helg igen
hoppas den går fort

så tänker och känner jag ofta
bara måndagen kommer känns
allt bra igen

tänk att få känna en glimt av lycka
när mörkret har dragits ner framför
mina ögon

veta att just du står framför mig
säger hej nu finns jag hos dig

det är sånt jag drömmer om
när trycket på mig blir för stort

att säga nej är inte alltid populärt
men nu gör jag det

första gången gjorde det ont
men jag lär mig och det känns
mycket bra





anits 19 november 2010





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-11-19 00:28



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack att jag fick ta del!
2010-11-21

  Catharina Edin VIP
Läsvärda tankar i din speciella stil -
2010-11-19

  Eva Helene VIP
Fina tankar och drömmar!
2010-11-19

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vemodigt men mycket vackert skriftat. =)
2010-11-19

  Anya VIP
Det här med helger är överskattat....det skriftar du så fint om. Tycker din inledning är så filosofiskt lugn.
2010-11-19

  arja savela
Vad är det med dessa helger? Jag väntar också bara ut dem och hade vi råd så skulle vi dra till Gran Canaria över jul. Det gjorde vi för två år sedan fast vi kom hem på julafton. Nu skulle jag stanna både jul och nyår. Värken blir ju sämre av kyla och jag sover mkt på dagarna
2010-11-19

  peter markurth
bra
2010-11-19

  Marja-Liisa Koski VIP
Kära du!
Idag är en annan dag. Allting kommer att vändas till det bättre!
Kram till dig!
ML
2010-11-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP